Bartók Plusz Operafesztivál 2016. 06. 10-19.

Bartók Plusz Operafesztivál 2016

 
  A zenés színházi találkozó 2001 óta az Európai Unió és Kelet-Közép-Európa országainak meghatározó operaszemléje, a Bartók-életmű legteljesebb bemutatásával pedig a világ legmeghatározóbb Bartók-fesztiválja. Világsztárok érkeznek ide a legnagyobb operaházakból, és színpadra lépnek a műfaj magyar kiválóságai is. Az operafesztiválhoz több kulturális irodalmi, képzőművészeti, multimédiás kísérleti rendezvény is kapcsolódik. Az előadások többségének a Miskolci Nemzeti Színház ad helyet, de a város és térsége más helyszínein is tartanak programokat.

  A fesztivál tíz napja alatt kamarakoncertek sora várja majd a klasszikus zene kedvelőit: fellép a bécsi Mitteleuropäische Kammerorchester, az Erkel Ferenc Kamarazenekar, a kolozsvári Brassai vonósnégyes és a Budapesti Vonósok. Hallhatjuk Tokody Ilona szopránt és Pálúr János orgonaművészt, hangversenyt ad a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete, fellép Horgas Eszter és a ClassJazz Band, koncertet ad a Budapesti Ifjúsági Kórus és a Nyíregyházi Cantemus Kórus. A Hősök terén láthatjuk majd a Szinvavölgyi Táncegyüttest, a „Bartók-Jam” elnevezésű programra pedig a zárónap éjszakáján kerül sor, amelyen különböző hangszeres előadók tolmácsolásában, más és más stílusban hallhatunk majd Bartók-feldolgozásokat.
 

  A fenti kínálat még mindig csak ízelítő. Az már most sem titok, hogy természetesen az idei évben is bőven találhatnak majd vonzó programokat a könnyebb műfajok kedvelői is. A Nyári Színházban minden este népszerű előadóművészeket hallgathatnak, akik közül nem hiányozhatnak a jazz képviselői sem, de lesz irodalmi est, lesznek gyermekeknek szóló előadások, és különböző zenés programok sora várja majd az érdeklődőket a szabadban is, a város különböző pontjain, elsősorban az Erzsébet téren és a Hősök terén.

INFO: http://operafesztival.hu/index.php/hu/


Jelenleg 0 db termék van a kosárban!
Kattintson ide a felíratkozáshoz
Hírlevél

Hírlevél szövege